Logo wereldregio.nl
Foto:

Recron en Rotary nodigen slachtoffers Limburg uit

Veel recreatiebedrijven op Schouwen-Duiveland bieden verblijfsaccommodatie aan voor de slachtoffers van Limburg. Samen met Rotary Club Zierikzee heeft de Recron (de overkoepelende organisatie) een actie opgezet om de slachtoffers van de ramp in Limburg een hart onder de riem te steken.

Marieke Braber (Recron) heeft in samenspraak met de serviceclub meteen de bedrijven van haar organisatie aangeschreven. Ze wil ook contact leggen met de Vekabo, die de kampeerboeren vertegenwoordigt. ,,We hadden dezelfde dag meteen veertien accommodaties. De reacties zijn erg positief. Gekeken wordt op welke momenten er accommodaties beschikbaar gesteld kunnen worden”, reageert ze. De bedoeling is dat mensen vanuit het getroffen gebied na de zomer naar Schouwen-Duiveland komen om even op adem te komen.

Anita de Munnik van de Rotary Club Zierikzee is blij met de respons. ,,Dit is voor ons een manier om te laten merken dat we meeleven. Schouwen-Duiveland weet, weliswaar op een andere manier, ook wat water kan doen. De Ramp van ’53 was de reden waarom onze club is opgericht.” 

De bedoeling is dat Rotary Club Zierikzee in contact treedt met haar clubgenoten in Limburg. Dat is inmiddels gebeurd en de reacties zijn erg positief. In Limburg wordt het aanbod breed uitgerold. De verwachting is dat er nog meer bedrijven op Schouwen-Duiveland zullen aansluiten. Binnen Rotary wordt nu een werkgroep geformeerd om alles in goede banen te leiden. Er wordt gewerkt aan een programma voor de gasten. Siemco Louwerse, directeur van het Watersnoodmuseum, denkt bijvoorbeeld aan activiteiten speciaal voor de kinderen. Dat gebeurde indertijd ook voor de inwoners van Schouwen-Duiveland.” De gemeente rekent geen toeristenbelasting voor deze uitstapjes.