Logo wereldregio.nl
Foto:

Beachboom stap dichterbij

De organisatie van Beachboom heeft de gemeentelijke vergunning op zak voor het dancefeest Beachboom op de Brouwersdam. Nu wordt het spannend of het rijk nog aanvullende eisen gaat stellen als ze het coronavirus niet onder controle krijgt. Beachboom-organisator Jeroen Botty wil daar binnen een week duidelijkheid over. ,,Dan zullen we een keus moeten maken.”

Het lastige voor Beachboom is dat het op de agenda staat van zaterdag 14 augustus. Exact een dag na de aangekondigde versoepeling die evenementen als Beachboom mogelijk maken. Maar of die versoepelingen er ook komen is nu nog de vraag. ,,De druk op Den Haag is groot. We moeten weten waar we aan toe zijn. Dat geldt natuurlijk voor meer evenementen”, aldus Botty. Hij wil binnen een week de knoop doorhakken.

Burgemeester Jack van der Hoek heeft wel voorwaarden aan het festival gesteld. ,,Indien het festival door kan gaan dan geldt onder andere dat bezoekers een coronatoegangsbewijs en hun legitimatiebewijs laten zien, anders mogen zij het afgesloten evenemententerrein niet binnen. Verder moeten zij in de gelegenheid worden gesteld zich bij het evenement te laten registreren en er vindt een gezondheidscheck plaats.’’ Hij houdt ook een slag om de arm omdat nu niet duidelijk is wat het kabinet gaat doen.

Bijvoorbeeld een aanvullende eis is, dat iedere bezoeker zich vooraf laat testen. Dat die eis er gaat komen, zingt al rond. Dat kan bijvoorbeeld in de oude Lidl in Zierikzee. ,,Maar dan ben ik benieuwd hoe dat zal gaan. Dan staan er vrijdag voor het festival zevenduizend mensen op de stoep”, aldus Botty. Want die zevenduizend bezoekers is waarop hij hoopt. Het festival groeit nog steeds. De bezoekers die zich verheugen op het festival kunnen voorzichtig op zoek naar passende kleding. Het thema is ‘Green Jungle’ dit jaar.