Logo wereldregio.nl
Foto:

Mondkapjes weer verplicht in ziekenhuis

Vanaf woensdag 21 juli  worden patiënten die een afspraak hebben, begeleiders en bezoekers verzocht weer een mondneusmasker te dragen in Adrz. Aanleiding hiervoor is het snel toenemend aantal coronabesmettingen en dat het vooral in de gangen en bij de poliklinieken lastig is om de 1,5 meter te handhaven. Voor behandelingen of onderzoeken is het niet handig om het mondneusmasker op en af te doen. Adrz hoopt met deze maatregelen verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De maatregel geldt ook voor medewerkers van Adrz in het hele ziekenhuis. 

·          Dragen mondneusmasker: Voor patiënten die een afspraak hebben, begeleiders en bezoekers is het dragen van een mondneusmasker verplicht.

·          Begeleiding patiënten: In de wachtruimtes geldt een maximum aantal personen, begeleiding van patiënten is daarom beperkt.
Bij Adrz is het uitgangspunt is om afspraken zoveel mogelijk telefonisch of digitaal te doen. Bij onderzoeken is één begeleider (met mondneusmasker) toegestaan.

·          Begeleiding op Spoedeisende Hulp: een begeleider is (met mondneusmasker) toegestaan. Bij kinderen onder 12 jaar zijn twee begeleiders toegestaan. Bij patiënten met COVID-klachten is begeleiding toegestaan na aantonen van een negatieve PCR-test.

·          Bezoek: per patiënt zijn per dag per bezoekmoment maximaal 2 bezoekers toegestaan. Uitzonderingen hierop uitsluitend met toestemming van de hoofdbehandelaar. In het Moeder en Kind Centrum van Adrz zijn ouders/partner doorlopend welkom. Broertjes en zusjes + een bezoeker zijn welkom in overleg.