Logo wereldregio.nl
Foto: deposit

Stadsboerderij De Punt herstart afvalestafette

Op woensdag 21 juli wordt de afvalestafette in samenwerking met Stichting Natuur en Milieueducatie Schouwen-Duiveland (NMe) herstart door Stadsboerderij De Punt in Zierikzee. Als gevolg van corona heeft de actie ruim een jaar stilgelegen. 


Voordat het startschot luidt krijgen de medewerkers om 10.30 uur allemaal een afvalknijper met hun eigen naam erop overhandigd van wethouder Ankie Smit. Na afloop van de opruimactie wordt het stokje overgedragen aan Fysant in Zierikzee. Naast de afvalestafette slaan NMe en Stadsboerderij De Punt ook de handen ineen op het gebied van afvalscheiden, de Stadsboerderij als recyclestraat.  Met elkaar willen we Schouwen-Duiveland schoon houden. Eén van de manieren waarop dat wordt gedaan, is de afvalestafette. Met de estafette is het de bedoeling dat zoveel mogelijk bedrijven en organisaties op Schouwen-Duiveland zich inzetten om hun eigen omgeving schoon te houden.
Na de start van de afvalestafette in 2019 is de actie een succes gebleken. Meerdere bedrijven en organisaties waaronder Zeelandia, World of Drinks, Your Surprise, Omoda, Saman, SMWO, Syntess Software, Rabobank, Life design, Renesse aan zee/VVV, De Zeeuwse Stromen en de gemeente Schouwen-Duiveland zijn Stadsboerderij De Punt voorgegaan. Met grijper en vuilniszak in de aanslag hebben zij hun eigen omgeving zwerfvuilvrij gemaakt en stond er iedere keer een nieuwe deelnemer klaar om het stokje over te nemen.


Ankie Smit: ,,Ondanks de afgelopen coronaperiode blijft zwerfafval een probleem, ook op Schouwen-Duiveland. Daarom ben ik blij dat we met het herstarten van de afvalestafette het zwerfafval weer gericht aan kunnen pakken samen met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Ik dank Stadsboerderij De Punt dat zij het stokje oppakken en straks weer doorgeven en wens ze veel succes met hun eigen afvalknijpers”.


Bedrijven of organisaties die dit goede voorbeeld willen volgen, worden van harte uitgenodigd hiervoor contact met de gemeente op te nemen. Dit kan via de knop ‘vraag aan gemeente’ op www.schouwen-duiveland.nl of door te bellen naar de Servicelijn op telefoonnummer (0111) 452 000