Afbeelding

Fierens leidt populaire zomercompetitie schaakstrijd

Actueel SD|Sport

Normaal gesproken is de wintercompetitie van schaakvereniging Zierikzee voor de Schouwse schakers de hoofdmaaltijd, maar in dit door corona beheerste seizoen is het voormalige toetje nu datgene waar het om draait.

Het gaat hier om de zomercompetitie die eind mei, gelijktijdig met het begin van de coronaversoepeling, begon. Er zijn nu zes ronden gespeeld waar in totaal al twintig spelers aan deelnamen.
De spelers worden in groepen van vier ingedeeld en spelen per avond drie partijen. De eindstand wordt bepaald aan de hand van de scores van een speler in de eerste zeven ronden die hij of zij speelt, dus in feite iemands score na 21 partijen. Volgende week is het voor veel spelers de zevende ronde en kan het kampioenschap al beslist worden.
Topscorer uit ronde zes was Tim Fierens met 3 uit 3, waarmee hij zich aan de kop van de ranglijst nestelde, samen met Martin Krijger. Zij hebben beiden 13 uit 18. Sjaak Spiegels (12,5), Jac Weeland (11,5) en Kees van den Nieuwendijk (10,5) staan ook kort onder de top en maken een goede kans op de eindoverwinning. Zeker ook Kees van den Nieuwendijk, die nog maar 15 partijen gespeeld heeft, zijn concurrenten 18.
De zomercompetitie wordt elke maandagavond gespeeld in de Garnizoenszaal van De Veste aan de Manhuisstraat 32 in Zierikzee. De partijen beginnen om 20.00 en de avond is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor niet-leden. Je moet je voor aanvang wel aanmelden via competitie@zierikzeeschaakt.nl

Meer nieuws