Logo wereldregio.nl
Foto:

Gedoe over plannen voor kunstenaarsdorp

Er is behoorlijk wat chagrijn ontstaan rondom het Kunstenaarsdorp, zoals dat in de Noordstraat in Burgh-Haamstede moet komen. Inwoner Martin van Rossum claimt het idee wat bij de mensen van de Bewaerschole behoorlijk tegen het zere been is. Zij zeggen het plan ontwikkeld te hebben. Inmiddels kunnen ze niet meer samen door één deur.

Het kunstenaarsdorp moet vanuit de oude boerderij in de Noordstraat ontwikkeld worden als een artistieke ontmoetingsplaats. Dat past in de lijn van de dorpsvisie, waarin Burgh-Haamstede kunstenaarskwaliteiten worden toegedicht. Daar kunnen ook betaalbare appartementen bij. Martin van Rossum heeft er een rapport over geschreven. Tot verbazing van onder meer Bert Coenen van de Bewaerschole die verhaal is gaan halen bij Van Rossum. Hij zegt zijn idee terug te lezen is Van Rossum’s verhaal. ,,Martin weigert overigens te overleggen in persoon. Voorlopig geen tijd. Hij e-mailt me ondertussen wel de hele dag door’’, laat Coenen weten. 

Van Rossum op zijn beurt denkt daar anders over. Hij zegt met Leefbaar Schouwen-Duiveland bezig te zijn met een voorstel. ,,Het initiatief Kunstenaarsdorp Burgh-Haamstede is niet van de Bewaerschole, maar van de initiatiefnemers, waarvan ik de penvoerder ben. De Bewaerschole was uitgenodigd daar een rol in te spelen, maar zij aarzelen dat toe te zeggen. Met aarzelaars is het moeilijk projecten te bouwen, dus mijn voorlopige conclusie als penvoerder is dat ze niet meedoen”, aldus Van Rossum. Op de foto de locatie waar het kunstenaarsdorp moet komen in de Noordstraat in Haamstede.