Logo wereldregio.nl
Foto:

Certificaten voor ‘meedenkers’

SMWO gaat maandag 28 juni de eerste certificaten uitreiken aan ‘de meedenkers van Schouwen-Duiveland’. Het zijn vrijwilligers die geschoold zijn in het begeleiden en adviseren van mensen met een zorgvraag. 

Iedereen loopt weleens tegen een situatie of probleem aan waar je alleen lastig uitkomt. Dat kan gaan over geldzaken, opvoeding, zorgaanvragen, wonen of werk. Het is dan altijd fijn als er iemand meedenkt en helpt de draad weer op te pakken. Hiervoor kan je een familielid of kennis vragen. Maar als dit niet kan, dan is het ook mogelijk de hulp van een meedenker (onafhankelijk cliëntondersteuner) in te schakelen. Een meedenker kan een professional zijn, maar dit kan ook een opgeleide vrijwilliger zijn

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft in samenwerking met SMWO zeven vrijwilligers opgeleid tot meedenker. Na het afronden van de training krijgt de meedenker een vrijwilligerscontract bij SMWO. Ze gaan gelijk aan de slag en worden hierin gecoacht door een cliëntondersteuner bij SMWO. Maandag 28 juni vindt de laatste training plaats waarna de kersverse meedenkers het certificaat ontvangen van wethouder Paula Schot (SGP).