Logo wereldregio.nl
<p>Stephanie en Lineke maken een doorstart in het Ouwerkerkse dorpshuis.</p>

Stephanie en Lineke maken een doorstart in het Ouwerkerkse dorpshuis.

(Foto: )

Na valse coronastart gaat dorpshuis verder

In juli vorig jaar gingen moeder Lineke Rieteco uit Zierikzee en dochter Stephanie Fennet uit Scharendijke enthousiast van start in en met het dorpshuis van Ouwerkerk. Maar corona deed haar werk en van alle voornemens kwam weinig tot niets terecht. Maar nu gaan ze in de herkansing. Er komt weer publiek binnen en ze hebben er zin in.

Het dorpshuis in Ouwerkerk is eigendom van Zeeuwland en wordt gehuurd door de dorpsraad. Als een van de weinige dorpshuizen is het dus geen eigendom van de eilandelijke dorpshuizenstichting. ,,Daarom zijn we ook een stuk voordeliger”, legt Lineke uit. Dat kan dus geen drempel zijn om te komen. De koersbal, koor, yoga en darters zitten er. ,,We hebben inmiddels een groep ouderen die hier koffie komt drinken. Er is op het dorp wel een café, maar verder niets.’’

Daar willen Lineke en dochter Stephanie iets aan gaan doen. Inmiddels zijn de coronaregels versoepeld en kan er weer wat. Eindelijk want het eerste beheerdersjaar was een vreemde. De voorraad moest worden weggegooid, maar dat is inmiddels weer hersteld. De twee, komend uit een supermarktfamilie, hebben er reuze veel zin in: Lineke als officiële beheerder en dochter Stephanie als vrijwilliger. Laatstgenoemde kan door haar gezondheid niet aan het werk en is bij dat ze haar energie kwijt kan in het dorpshuis. Ook met haar achtergrond als sociaal werkster. Want in het dorpshuis komen mensen bij elkaar: mensen met allemaal een eigen verhaal. Ze kijkt er naar uit om met bezoekers in gesprek te gaan.

Dat kan ook met project Tafelen in de buurt. Dorpsbewoners komen in Ouwerkerk bij elkaar om te eten. Het moment om de waan van de dag te bepreken en elkaars verhalen te horen. In Ouwerkerk dus anders dan in de andere dorpshuizen op een avond, maar dat bevalt de mensen prima.

De twee kunnen nog wel wat ondersteuning gebruiken in de huishouding en het opvangen van een groep. Voor zo’n tien a veertien uur per maand. En daar staat een vergoeding tegenover. Belangstellenden kunnen bellen met Lineke op 06-27379020 of e-mailen linekerieteco@gmail.com