Logo wereldregio.nl
<p>Margo Lemsom</p>

Margo Lemsom

(Foto: )

‘Trouwen moet stuk goedkoper’

Trouwen op Schouwen-Duiveland moet fors goedkoper worden. Op die manier wordt voorkomen dat mensen uitwijken naar een andere gemeente. Voor alle sobere huwelijksvoltrekkingen in coronatijd is een dinerbon van honderdvijftig euro op zijn plaats. Dat gaat de VVD voorstellen in de gemeenteraad.

Een huwelijk kan op dit eiland oplopen tot meer dan veertienhonderd euro en dat is veel mensen te veel van het goede. Dus wordt een goedkopere gemeente gezocht of gekozen voor maandag- en woensdagmorgen. Dan kost het niets. In andere gemeenten kost een gemiddeld huwelijk zo’n zevenhonderd euro.

Het voorstel komt van VVD’er Margo Lemsom, die naast haar gemeenteraadslidmaatschap ook ambtenaar van de burgerlijke stand is (foto). In die functie hoort ze veel onvrede over de tarieven die in deze gemeente gerekend worden. Daarom wil ze naar een basistarief van 225 euro, oplopend tot een voltrekking op bijzondere dagen en bijzondere locaties van 750 euro. In haar voorstel blijven de maandagmorgen en woensdagmorgen om 09.00 uur gratis. Ze hoopt dat de gemeenteraad met haar meegaat. Die komt donderdag 1 juli bij elkaar. In 2023 moet bekeken worden wat de financiële consequenties zijn van haar plan. Omdat ze het toch over trouwen heeft, wil ze dus ook graag een dinerbon voor alle echtelieden die in een sobere coronasetting getrouwd zijn; wel te besteden in de eilandelijke horeca.