Logo wereldregio.nl
Foto:

Introductie parkeervignet voor inwoners

Vanaf dinsdag 15 juni kunnen inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland (online) een parkeervignet kopen. Dit kan voor maximaal twee auto’s per huishouden. Met het vignet kunnen inwoners tot en met 31 december 2021 voordelig parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen op Schouwen-Duiveland. De gemeenteraad besloot dit op 25 februari 2021 om zo de inwoners van het eiland tegemoet te komen vanwege de drukte die zij ervaren in het toeristenseizoen. Mensen die als inwoner bij de gemeente Schouwen-Duiveland ingeschreven staan, kunnen per huishouden maximaal twee vignetten aanvragen. Het vignet is geldig van 1 juli tot en met 31 december 2021. Het eerste vignet kost €15. Een tweede vignet kost €52,80. In 2022 geldt het vignet voor het hele jaar en betaalt u dus meer.

Het vignet kan met DigiD online aangevraagd worden via de website https://parkeren-acc.schouwen-duiveland.nl/. Inwoners die het vignet niet online aan kunnen vragen, kunnen terecht bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis. 

Met het vignet kunnen mensen zich bij aankomst op en vertrek van de parkeerplaats aan- en afmelden. Dit kan digitaal of telefonisch.  Op alle betaalde parkeerplaatsen, met uitzondering van de parkeerplaatsen bij het strand, geldt met het vignet een maximale parkeertijd van 2 uur. Het overschrijden van deze tijdslimiet levert een boete op. Op de betaalde parkeerplaatsen bij de het strand is de parkeertijd dus onbeperkt. Het kenteken van de voertuigen waarvoor een vignet is gekocht, staat geregisterd in het systeem van de parkeercontroleurs. Met het invoeren van het kenteken zien de controleurs of iemand een vignet heeft en of deze is aangemeld. Er hoeft dus niets achter de voorruit van de auto gelegd te worden. Voor vragen over de online registratie van het parkeervignet en vragen over het online of telefonisch aan- en afmelden bij aankomst en vertrek van een parkeerplaats kan vanaf 15 juni gebeld worden naar een helpdesk (0111) 452 254. Deze is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. 

Inwoners die een parkeervignet willen kopen bij de balie Burgerzaken of algemene vragen hebben over het vignet kunnen contact opnemen met het Serviceteam, te bereiken op (0111) 452 111.