Logo wereldregio.nl
Foto:

Boekstartdag ook in Zierikzee

Op zaterdag 19 juni organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor het eerst een landelijke BoekStartdag. Dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. Ook de Bibliotheken in Zeeland doen mee, ieder met een eigen programma op de door hen bepaalde locaties.Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek in hun regio. 

BoekStart begint wanneer ouders van een pasgeboren kind via de gemeente door middel van een brief worden uitgenodigd een koffertje met twee boekjes op te halen bij de Bibliotheek en hun baby gratis lid te maken. BoekStart is een programma met door het hele jaar heen aandacht voor het jonge kind van baby tot kleuter; thuis, in de Bibliotheek, kinderopvang en bij het consultatiebureau. Het benadrukt het belang van voorlezen en lezen en het vergroten van de woordenschat bij jonge kinderen waarvan ze de rest van hun leven voordeel kunnen hebben.


Bibliotheek Oosterschelde organiseert op de BoekStartdag een digitaal voorleesmoment met Dribbel en Muis voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Na vooraf reserveren ontvangt u de link. Op de locatie Zierikzee krijgen kinderen tussen de 0 en 4 jaar een leuke BoekStarttas bij een bezoek aan de Bibliotheek. Bovendien is er een speciale quiz voor peuters. Het BoekStartkoffertje kan worden opgehaald en voor (groot)ouders is er ruimte om vragen te stellen aan de (voor)leesconsulenten.
De Bibliotheek in Zierikzee is op BoekStartdag geopend van 10.30 tot 12.30 uur. Voor aanmelden voor het digitale voorleesmoment en voor meer informatie ziehttps://oosterschelde.op-shop.nl/1889/boekstartdag/19-06-2021