Logo wereldregio.nl
Foto:

Croissantjes bij de heropening

Na ruim vijf en een halve maand verplicht gesloten te zijn geweest wegens de maatregelen tegen de verspreiding van coronavirus mogen de musea weer open. Het Stadhuismuseum in Zierikzee maakt er zaterdagmorgen 5 juni een feestje van.

De toegang tot het gemeentelijk museum van Schouwen-Duiveland in het oude stadhuis van Zierikzee gaat voorlopig nog op basis van online reserveren van een toegangsbewijs of aanmelding aan de deur voor het eerstvolgende beschikbare tijdslot. Per tijdslot van anderhalf uur mogen maximaal dertig personen de presentaties van het museum bezoeken. Vanwege de bijzondere gelegenheid verwelkomt cultuurwethouder Jacqueline van Burg om 8.00 uur de eerste dertig bezoekers met koffie/thee en croissants van De man die Bakt. Vanuit de toren wappert die dag de vlag van Schouwen-Duiveland met de wimpel van Zierikzee. Beiaardier Janno den Engelsman speelt van 9.00 tot 10.00 wat noten op het carillon in de toren van het Stadhuismuseum.
Het Stadhuismuseum Zierikzee vertelt het verhaal van het leven in Zierikzee en op of rond Schouwen-Duiveland. Daarnaast presenteert het museum de tijdelijke exposities Kees de Kort | Ikonen, Christelijke feestdagen in beeld en Portretten door Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw.