Logo wereldregio.nl
Foto:

Nieuwerkerkse 200e lid van Velt

Velt, afdeling Zeeuwse Eilanden, zette deze week haar 200e lid in het zonnetje. Thea van de Sande uit Nieuwerkerk is de gelukkige. Tijdens een bezoek van twee bestuursleden in de tuin van Thea aan de Capelleweg, bood de afdelingsvoorzitter, Tjeerd Blauw, haar het Velt-boek “Handboek Ecologisch tuineren” aan. Dit boek bevat een schat aan informatie over het ecologisch telen van groenten. 

Thea van de Sande meldde zich aan als lid van Velt op 14 april tijdens een bezoek aan de website van Velt. Ze was op zoek naar een tijdschrift over moestuineren... Bij het verwerken van de gegevens over de aanmelding van nieuwe leden, bleek Thea het 200e lid in de afdeling Zeeuwse Eilanden te zijn. Een eerdere poging om dat te “vieren” strandde op corona-perikelen. 

Velt afdeling Zeeuwse Eilanden is in september 2013 van start gegaan met 47 leden. Het bestuur van de afdeling heeft sindsdien allerlei activiteiten rondom ecologisch leven georganiseerd en gewerkt aan naamsbekendheid en uitbreiding van het ledenbestand. Vanaf medio maart 2020 konden wegens corona echter geen fysieke bijeenkomsten meer georganiseerd worden.