Logo wereldregio.nl

Studieproject voor hulp aan ouderen in coronatijd

Vier leerlingen uit 5VWO van Pontes Pieter Zeeman zijn in het kader van een studieproject een eigen bedrijf begonnen. Met Integer Schouwen willen ze ouderen in coronatijd een helpende hand toereiken. Het geld dat ze eventueel verdienen, schenken ze aan KWF Kankerbestrijding.

,,Ik werk bij de Aldi”, begint de zeventienjarige Nieuwerkerker Jasper van Tilburg over de gedachten en ideeën achter Integer Schouwen, ,,en zie dat veel ouderen het lastig vinden om in de drukte te winkelen. Ze vinden het niet fijn en moeilijk om afstand te houden. Ik merk dat ze het fijn vinden om in deze een beetje geholpen te worden.” Mede-leerling Philip Visser, zestien jaar en afkomstig uit Zierikzee: ,,Ik heb twee oma’s en ik doe wel eens klusjes voor ze. Ik merk dat ze dat op prijs stellen”. Samen met de zestienjarigen Bela de Bloeme uit Dreischor en Jorg Holtkamp uit Burgh-Haamstede gaan ze de komende weken aan de slag namens Integer Schouwen. Gezien hun woonplaatsen hebben ze heel Schouwen-Duiveland behoorlijk goed ‘afgedekt’. 

Om bekendheid aan hun zeer jonge bedrijf te geven, is er deze week flink geflyerd om ouderen kennis te laten maken met hun activiteiten. Zo kunnen ze het viertal inzetten voor computerhulp, boodschappen bezorgen, no-waste maaltijdpakketten en andere diverse klussen in en rondom het huis. ,,Of klusjes in overleg”, voegt Philip Visser er aan toe.

De vier studenten hebben nog geen idee of hun bedrijfje gaat lopen. Voor deze praktijkopdracht voor het vak bedrijfseconomie maken ze wel een verslag over de voortgang en een investeringsbalans. Aan het einde van de rit houden ze voor docenten, coaches, leerlingen en mogelijk wat ouders een bedrijfspresentatie. 

www.integer-schouwen.com