Afbeelding

Besturen in coronatijd

Algemeen

Versoepelingen

Eindelijk zijn er wat coronamaatregelen versoepeld. Ook ik heb hier reikhalzend naar uitgekeken. Niet alleen omdat ik graag zelf wel weer eens op een terrasje wil zitten. Maar vooral ook voor de vele horeca ondernemers die nu ook echt het licht aan het einde van de tunnel kunnen zien. Alhoewel het natuurlijk wel een hard gelag blijft voor die ondernemers die geen terras hebben en hun zaak dus nog steeds niet kunnen openen. Hopelijk kunnen ook zij snel weer hun gasten ontvangen.

Het is ook mooi dat alle winkels hun klanten zonder afspraak kunnen ontvangen. Hopelijk betekent dit voor ondernemers dat ze wat meer ademruimte krijgen en weer vooruit kunnen kijken. Waarbij ik me echt wel besef dat voor veel ondernemers de financiële zorgen nog zeker niet voorbij zijn.

Het Hemelvaartsweekend was druk op Schouwen-Duiveland. Het is door heel veel mensen aangegrepen om er even tussenuit te gaan. Een rondje Schouwen-Duiveland leerde me dat de parkeerterreinen alweer bijna ouderwets vol stonden. Wel vooral met auto’s met Nederlandse kentekenplaten. Onze Duitse gasten blijven door de maatregelen nog grotendeels in eigen land. Wat dit betekent voor het hoogseizoen blijft nog een grote vraag. Veel Nederlanders hebben een vakantie in eigen land geboekt en veruit de meeste recreatie bedrijven hebben gelukkig veel reserveringen voor de zomer staan. Maar zodra de Duitse overheid de maatregelen verder zal versoepelen verwacht ik dat de Duitse gasten weer snel terug op ons eiland zijn.

Ook voor veel sport en beweeg aanbieders op Schouwen-Duiveland was het een goede week. Met name voor de binnen sporters want die mogen de zaal of de hal weer in om te sporten en te bewegen. Veel mensen hebben daar ook echt naar uitgekeken. Ik vermoed zomaar dat de nodige mensen de komende dagen aardig wat spierpijn zullen hebben van het opeens weer in beweging zijn.

Als het aantal besmettingen blijft afnemen en de maatregelen steeds verder versoepeld worden, kijk ik uit naar een mooie zomer. Hopelijk met iets hogere temperaturen dan nu…. Maar ja, laten we vooral blij zijn met deze mooie en positieve ontwikkelingen!

Daniël Joppe

wethouder Schouwen-Duiveland

Meer nieuws