Logo wereldregio.nl
Foto:

Dit jaar geen Fjoertoer

De organisatie van de Fjoertoer Renesse heeft  moeten besluiten de 2021 editie van de succesvolle wandeltocht te schrappen. Net als veel andere evenementen neemt de voorbereidingstijd een aantal maanden in beslag en is het Go-NoGo moment nu daar zonder dat er voldoende zekerheid is over een onbelemmerde uitvoering. Met de nu geldende maatregelen zou het effect van de vele objecten op de routes tekort worden gedaan en daarmee ook de inzet van kunstenaars, medewerkers en de vele vrijwilligers die dit mooie project al sinds 2014 echt op de kaart hebben gezet.

Bruno van der Hoek, namens het kernteam van de organisatie: ,,Het aantal vragen van deelnemers om duidelijkheid neemt toe, zeker nu er versoepelingen van de corona maatregelen worden doorgevoerd. Versoepelingen alleen zijn echter voor ons niet voldoende, de resultaten ervan kunnen pas de ruimte gaan creëren die organisatoren van events als dit, waar beleving en samen de mooie omgeving ontdekken centraal staan, nodig hebben. De tijd om daarop te wachten hebben we helaas niet meer en dus wandelen we door naar 2022. Daarnaast willen we de gezondheid van de deelnemers en onze vrijwilligers op geen enkele manier in gevaar brengen”.

De Fjoertoer Renesse is een initiatief van Renesse Bruist en is ontstaan op Terschelling. Uitgangspunten zijn wandelen in de avonduren in de prachtige natuur rond Renesse waarbij de deelnemers onderweg worden verrast door een veelheid aan kunst, muziek en licht. De afsluiting van de verschillende afstanden is in het centrum van Renesse. Er worden langs de Nederlandse kust drie Fjoertoers georganiseerd: Terschelling, Egmond en Renesse.