Logo wereldregio.nl
Foto:

Nieuw leven in Spar Haamstede

De Spar is weer terug in Burgh-Haamstede. Marjolein en Joan Theijssen hebben De Schuur, de supermarkt op vakantiepark Nieuw Leven, nieuw leven ingeblazen. Wie de winkel nu binnenloopt, herkent niets meer terug van de oude supermarkt.

Voordat de nieuwe Spar eind april de deuren opende, is de supermarkt van de vorige eigenaar van binnen en buiten gestript. Het is een totaal andere supermarkt geworden met veel verse producten zoals broodjes, salades en pizza’s. Naast etenswaren en drank kun je bij De Spar ook terecht voor je postpakketten, fietsverhuur, campinggas, woon accessoires en kinderspeelgoed.

De Spar is dus na een aantal maanden weer terug in Burgh-Haamstede. De supermarkt zat tot voor kort aan de Noordstraat, maar moest daar uit. Met eigenaar Roberto van Velthuizen kon niet tot een akkoord worden gekomen om de Spar in het centrum van het dorp voor te zetten. Via via hoorde Marjolein Theijssen dat De Schuur wilde stoppen. ,,Qua oppervlakte is het hier kleiner dan aan de Noordstraat, maar dit is compacter. Dat vinden we fijner.”

Ze vindt het vooral fijn dat ze de trouwe klanten van eerst weer kan bedienen met de buurtwinkel. ,,Er zitten flink wat ouderen mensen tussen en ze bestellen niet makkelijk via internet. Ik vind het belangrijk dat mevrouw De Jonge”, noemt Marjolein Theijssen een willekeurige naam, ,,ons kan bellen voor twee halfjes bruin die wij dan bezorgen. Wij zijn zo kleinschalig dat we dat wel voor elkaar kunnen krijgen. Natuurlijk willen we geld verdienen, maar we willen in een dorp ook een sociale functie vervullen.”