Logo wereldregio.nl
Foto:

Dees exposeert in Bewaerschole

Tamara Dees exposeert in de Bewaerschole in Burgh-Haamstede. De tentoonstelling kan tot en met 6 juni door twee bezoekers per dag bezocht worden op de donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Tamara Dees zal op vrijdag bezoekers persoonlijk rondleiden. Aanmelden op https://www.bewaerschole.nl/aanmelden/ 

Tamara Dees zegt er zelf over: ,,De mens als gelukszoeker wordt niet altijd gewaardeerd als deze persoon vanuit bijvoorbeeld Afrika zijn leven waagt om het geluk te vinden. Niemand kan bepalen waar hij of zij geboren wordt. Door toeval stond mijn wieg in een welvarend land waar ambities en dromen over een mooie toekomst onderdeel zijn van je ontwikkeling. Het idee dat er geen ruimte is voor de ander, de mens met behoeften en dromen was uitgangspunt voor deze installatie in de Bewaerschole. Letterlijk de bewegingsruimte van de bezoekers beperken door de ruimte te vullen met drijvende voorwerpen. De voorwerpen die de Gelukszoekers hoopvol stemmen. Grote vormen vol lucht, gevuld met niets in de ogen van sommigen. Toch blokkeert het de doorloop, er kan alleen gelopen worden waar ik wil’’.

Het is een abstracte installatie die op allerlei manieren te interpreteren is, maar dat mag. Vanwege de ruimte in de Bewaerschole heeft ze gekozen om een statement te maken wat visueel krachtig is en een beeld wat tegelijkertijd een ervaring biedt.