Logo wereldregio.nl
Foto:

Wandelen rond de musea in gids

De Vereniging Musea Schouwen-Duiveland heeft zeven erfgoedwandelingen op Schouwen-Duiveland ontwikkeld, die de wandelaar het belangrijkste cultuurhistorische erfgoed in de omgeving van het museum laat zien. De wandelroutes zijn gebundeld in een fraaie gids, die in de musea voor twee euro te koop is. De gids is donderdag gepresenteerd.

De zeven wandelroutes variëren tussen de twee en vijf kilometer en brengen de wandelaar langs de meest bijzondere bezienswaardigheden in de plaatsen Brouwershaven, Bruinisse, Burgh-Haamstede, Dreischor, Ouwerkerk en Zierikzee. Elke wandeling is voorzien van een plattegrond en heeft als startpunt en eindpunt een museum. Omdat er in Zierikzee twee musea zijn, zijn er in deze monumentenstad twee wandelroutes samengesteld en in kaart gebracht.

De cultuurwandelingen zijn aantrekkelijk voor iedereen die een uurtje over heeft en die de ‘high lights’ van een stad of dorp wil weten. ,,Dorpen en steden hebben vele verhalen die niet direct zichtbaar zijn. Erfgoed gaat pas leven als het verhaal wordt verteld van een woonhuis, toren, kerk, schip of monument”, vertelt projectleider Ria Geluk. ,,Met de gids in de hand kunnen wandelaars niet alleen kennismaken met het museum in een dorp en stad maar ook met de omgeving en dat levert unieke belevingen op met veel interessante weetjes over de bezienswaardigheden. Er is een boel het ontdekken waard”. 

De gids: ‘Wandelen rond de musea’ geeft informatie over historische pandjes, molens, kerken, landschap en natuur. Het is geïllustreerd met foto’s en plattegronden/kaartjes. Kenmerk van alle zeven wandelroutes is dat het rondwandelingen zijn die in één dagdeel goed te doen zijn (twee tot vijf kilometer lang). De gids is te koop bij het Brouws Museum, Brusea, Burghse Schoole, Museumboerderij Goemanszorg, Watersnoodmuseum, Museumhaven Zeeland en het Stadhuismuseum, uiteraard pas vanaf het moment dat de musea weer open mogen.