Logo wereldregio.nl
Foto: Andrea van de Velde

Ook dit jaar geen Havendagen Zierikzee

Zierikzee zal het nog een jaar moeten stellen zonder de jaarlijkse Havendagen. Vorige week heeft het bestuur van de Havendagen Zierikzee moeten besluiten de voorbereidingen voor de editie 2021 te stoppen, wat betekent dat de editie 2021 niet zal plaats vinden. “Naar het er nu naar uitziet zal in de periode van de Havendagen de anderhalve meter afstand zeker nog gelden en zal het evenemententerrein afgesloten moeten zijn, zodat iedere bezoeker een negatief testresultaat zal moeten tonen. Dit past niet bij het evenement en is voor het evenement niet realistisch om dat door te voeren. Om deze redenen is het nu niet verstandig verdere verplichtingen aan te gaan”. 

Vooralsnog is de organisatie niet voornemens een alternatief evenement te organiseren. Indien er komende periode plannen ontstaan of vanuit de horeca er alternatieven gaan spelen wil de organisatie hierin zeker meedenken. Het bestuur ziet weinig alternatieven waarbij alle bezoekers van het evenement worden bereikt of wat zich enigszins met het normale evenement kan meten. De organisatie vindt het zeer spijtig, maar hoopt dat de beslissing begrepen wordt. De editie 2022 staat gepland voor 25, 26 en 27 augustus 2022. De voorbereidingen voor dit evenement starten eind september 2021. 

Het bestuur hoopt dat er op dat moment meer duidelijk is over het organiseren van evenementen voor de periode in 2022. Wel doet zich de bijzondere situatie voor dat de mosselprinses 2019, Marije Kouijzer-De Jonge haar rol nu drie jaar mag vervullen. In de geschiedenis van de Havendagen is dit nog nooit voorgekomen. De mosselprinses van 2020 staat nog immer te popelen in de coulissen.