Logo wereldregio.nl
Foto:

Nieuwerkerkse Jumbo schot in de roos

De dagelijkse gang van zaken, de nog steeds aanhoudende coronamaatregelen en drukke werkzaamheden deden Rien Schot het 12,5-jarig jubileum van Jumbo als ondernemer in Nieuwerkerk totaal vergeten. Opeens werd de eigenaar van de supermarkt half februari gefeliciteerd.

Hoewel de officiële datum van het jubileum al twee maanden voorbij is, heeft Rien Schot besloten er nu nog aandacht aan te besteden. Dit gebeurt met kortingsacties maar ook op een originele manier. Zes kinderen uit Nieuwerkerk, die 12,5 jaar geleden, in de maand dat Jumbo begon, werden geboren, kregen afgelopen dinsdag een cadeau. Het karakteriseert de lokale betrokkenheid van de Nieuwerkerkse supermarkt.

Rien Schot is in al die jaren nimmer beroerd geweest zijn klanten de hand te reiken door ondersteuning van acties op scholen of sportverenigingen of sponsorbijdragen. ,,Een supermarkt moet het hebben van de maatschappij om zich heen. Ik wil graag wat teruggeven”, vertelt Rien Schot. ,,Je moet het echt hebben van de lokale bevolking. We werken ook heel veel met lokale leveranciers die mooie producten hebben. De lijntjes zijn kort met ze.” Naast klanten en leveranciers is Rien Schot erg blij met zijn personeel. ,,Ik heb een goed en stabiel team. Een aantal heb ik zien binnenkomen als veertien- of vijftienjarige in een vulploeg en zijn nu doorgegroeid. Veel mensen werken hier al lang. Dat geeft mij ook heel veel gemak.” In totaal werken er 125 mensen in de supermarkt.

Rien Schot is sowieso content met de huidige Jumbo die er sinds tweeeneenhalf jaar staat. Daarvoor was de supermarkt aan de overkant te vinden waarvoor Rien Schot eerst in Bruinisse zat. ,,Van de overstap naar Nieuwerkerk heb ik geen spijt gehad. Naar hier”, doelend op de huidige locatie, ,,ook niet. Dat is een beste keuze geweest.” Dit heeft te maken met de redelijk centrale ligging op Duiveland en de andere supermarkt en winkels (slagerij, bakker, kaasboer, Kruidvat) in het dorp. ,,Nieuwerkerk heeft een ruim winkelaanbod. Het versterkt elkaar.” 

Door de jaren heen is Jumbo Schot meer dan ‘slechts’ een supermarkt geworden. Er zijn veel meer service-elementen bijgekomen, e-commerce, zelfscan, OV-chip, postagentschap, een koffie-automaat, toiletten en meer assortiment. ,,Het gaat steeds meer naar kant en klaar.”
Klaar met corona zijn de supermarkten nog niet. Rien Schot vermoedt bijvoorbeeld dat de plastic schermen mogelijk ook na corona blijven hangen en staan. ,,Het heeft veel stress gegeven bij de medewerkers, maar nu is het rustig. De mensen houden zich er goed aan. Van de tienduizend klanten in de week hebben er tien geen mondkapje op.”

FOTO
Zes kinderen van 12,5 jaar worden bij Jumbo Schot verrast met een cadeau van een jubileum van dezelfde periode.