Logo wereldregio.nl
Foto:

,,Je kon erop wachten”

Het grappig bedoelde zebrapad blijft wethouder Ankie Smit (GroenLinks) maar achtervolgen. Het was een idee van de Zierikzeese Christel Brunger. Een Silly walk, waar je bij het oversteken jezelf laat verleiden tot een grappig loopje.

Lange tijd zocht de gemeente naar een geschikt zebrapad maar dat werd niet gevonden. Echte zebrapaden zouden te gevaarlijk zijn. Toen ontstond het idee een pad te schilderen op het Mont Maertrepleintje in Zierikzee. Kunstenares Inge de Groot ging ermee aan de slag en een feestelijke opening kon niet uitblijven.

Maar coatinglagen maakten het spekglad en klagen bij de gemeente had geen gevolg. En deze week ging het fout. Een vrouw uit Zierikzee ging er met haar fiets onderuit en brak haar schouder. De gemeente haastte om er weer hekken neer te zetten. Kapper Martin van Aken hing er een bord op om de ‘gemeente te bedanken’ en zei te wachten op een volgend slachtoffer. Vanuit zijn kapperszaak kijkt hij recht op het ‘kunstwerk’ en ziet met regelmaat bijna-ongelukken. Maar van de week ging het dus fout. Wethouder Smit  gaat het onderzoeken. Veiligheid voorop zegt ze ,,en anders moet ie maar weg.’’