Logo wereldregio.nl
Foto:

Met Rolls Royce naar de Aldi

Regelmatig staat er een Rolls Royce op het parkeerterrein van de Aldi in Zierikzee. Dat levert in de regel verwonderde gezichten op. Noël Peters uit Zierikzee kan er hartelijk om lachen. ,,Daarom rijd ik in een Rolls Royce. Omdat ik bij de Aldi boodschappen doe.” Een gulle lach volgt. Zo zullen er nog vele volgen. En zo kan hij nog vele anekdotes oprakelen. ,,Je hebt altijd een praatje.”

Zo was Noël Peters eens in Delfzijl. In het centrum kon hij de Rolls Royce gratis parkeren. Toen hij terugkwam bij zijn auto stonden er twee agenten bij zijn auto. Het was gratis parkeren, vroeg hij zich af. Zeker, echter de agenten stonden zich te vergapen aan de Engelse auto. ,,Ze wilden alles van de auto weten, er foto’s van maken en achter het stuur zitten. Dan ben ik weer dat ventje van acht jaar als ze dat vragen.”

Dat ventje van acht jaar? Dat vraagt om een uitleg. Als jongetje van acht jaar was op een dag in Rotterdam waar Koko Petalo, de befaamde zigeunerkoning, ook in een Rolls Royce reed. De jonge Noël Peters kreeg de gelegenheid een rondje mee te rijden. Mijn vader dacht dat ik ontvoerd werd. Die Koko Petalo deugde voor geen meter.” Maar de passie voor de Rolls Royce was geboren. ,,Een Rolls Royce is het summum. Het is een jongensdroom. Hierna is er niets meer.”

De Rolls Royce Silver Shadow 2, die hij en zijn vrouw Mirjam Kleipool in hun bezit hebben, werd eigenlijk zeven jaar geleden per ongeluk op de kop getikt bij een dealer in Hillegom. ,,Ik had eerst een Bentley, maar er was veel geld voor een opknapbeurt nodig. Bij deze dealer zag ik de Rolls Royce staan.” De 62-jarige Noël Peters moest er wel even over nadenken, maar hij verkocht de Bentley en legde er wat bij om de Rolls Royce te bekostigen. Dit model heeft in 1979 op de Auto RAI gestaan. Het is meest gemaakte en kleinste model van Rolls Royce. De auto is zo makkelijk te bedienen. Er zit stuurbekrachtiging op, cruisecontrol en heeft een kleine draaicirkel. Het is allemaal gemaakt voor het gemak. Je trapt het gaspedaal in en draait aan het stuur.”

Noël Peters, die 42 jaar op de grote zeevaart zat, en Mirjam Kleipool laten de Rolls Royce in de maanden december, januari en februari ‘op stal’ staan, de rest van het jaar rijden ze er regelmatig in. Om, zoals eerder gezegd, boodschappen bij de Aldi te doen, maar ook om een toertje te doen of op vakantie te gaan. Dan wordt er een caravan aan gekoppeld en trekken ze Europa in. Ook op campings heeft de Rolls Royce veel bekijks. ,,Mannen doen de motorkap open. Ze mogen er van mij ook een stukje mee rijden.” Hij stelt de Rolls Royce ook beschikbaar voor speciale gelegenheden zoals een huwelijk of Valentijnsdag.

In WereldRegio vandaag de autobijlage met verhalen van gepassioneerde bezitters.