Logo wereldregio.nl
<p>Aad van der Wouden</p>

Aad van der Wouden

(Foto: )

Vrije stemmen

Afval

Het valt me op dat het steeds rommeliger wordt in Zierikzee. Overal zwerfafval. Ik denk niet dat de mensen nog meer laten slingeren. Ik denk eerder dat de afvalbakken wat vaker en dus sneller geleegd moeten worden. Keer op keer kom ik ondergrondse containers tegen met een groot aantal zakken ernaast. Mensen zijn gewoon te beroerd om de zak even mee terug naar huis te nemen. Het wachten is op een hongerige kat, die de zakken open krauwt en het afval verspreidt over de straat. Of hoe vaak ik niet tevergeefs naar de grote afvalbakken plastic, glas en papier ga. Overvol dus onverrichter zaken huiswaarts.

Die papierbakken heb ik trouwens nooit begrepen. Hoe krijg je dat papier door een smalle gleuf, zonder de helft te verliezen. En dan nog die Zuidhavenpoort met die verschrikkelijke paal, die maar niet verdwijnt. Daardoor moet heel Zierikzee kilometers rijden om bij de Milieustraat komen. Waar het vervolgens wachten is tot je eens ons weegt.

Een dagelijks ergernis, waarvan ik me realiseer dat het dan wel mee valt op Schouwen-Duiveland. Hier geen gelekte notities over wethouders met ‘functie elders’.

Maar het afval verdient wel wat extra aandacht. Het is van de gekke (hoe sympathiek ook) dat bezorgde burgers hun vrije tijd geven aan het opruimen van uw en mijn afval. En straks komen er nog ondergrondse GFT-containers bij in Zierikzee. Ik houd mijn hart vast. En elders op het eiland zal het niet veel anders zijn.

Aad van der Wouden