Logo wereldregio.nl
Foto: JKreeft.com

Beachboom gaat voor festival in augustus

De organisatie van Beachboom is overtuigd door alle recente berichten: Beachboom kan dit jaar doorgaan, op zaterdag 14 augustus. 

Gesterkt door de garanties die de overheid afgeeft voor festivals na 1 juli, de fieldlabs, de aangekondigde test-events in april, de nieuw sneltestmogelijkheden en het ‘uitgesproken optimisme over het effect van de vaccinaties’. Daarmee wordt Beachboom mogelijk één van de eerste grootschalige evenementen in Nederland.

Problemen met het boeken van artiesten, zoals bij enkele grote festivals die de afgelopen weken moesten afblazen, heeft Beachboom niet: bijna de gehele programmering van vorig jaar heeft toegezegd op 14 augustus op de Brouwersdam te staan waar Beachboom wederom drie podia opbouwt. Sommige reeds geboekte artiesten zijn inmiddels zelfs doorgebroken, voor artiesten die niet konden toezeggen zijn acts geboekt die daar beslist niet voor onder doen en graag voor Beachboom kiezen. 

Vandaag, vrijdagmiddag 2 april om 16.00 uur start de verkoop op de website van Beachboom. De komende weken wordt het programma bekend gemaakt. Organisator Jeroen Botty licht toe: ,,Vast staat in ieder geval dat dit jaar wederom met een House-, Party- en 90’s-stage wordt gewerkt. We willen niets liever dan onze bezoekers een veilig en verantwoord feestje geven.” Beachboom vindt sinds jaar en dag plaats aan de voet van de Brouwersdam bij Scharendijke. Beachboom brengt letterlijk het strand op de dam waar de bezoekers tot 01.00 uur in het zand kunnen dansen. Eerder nog liet de organisatie van Concert at Sea weten het niet aan te durven. Concert at Sea staat normaliter in juni gepland.

Meer informatie over het festival via www.beachboom.com en via Facebook.nl/beachboom