Logo wereldregio.nl
Foto:

Tulpen voor vrijwilligers jarig Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk bestaat vandaag 20 jaar en dat is een heuglijk feit wat niet zomaar voorbij kan gaan, ondanks het feit dat het museum al enkele maanden gesloten is. Om die reden zijn alle vrijwilligers verrast met 20 gele tulpen, voorzien van een passend gedicht. Immers zonder vrijwilligers, geen Watersnoodmuseum.

Twintig jaar geleden alweer zette een groep enthousiaste vrijwilligers zich in om het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk te realiseren. In 2001 werd gestart in 1 van de vier caissons, gelegen aan de Weg van de Buitenlandse Pers 5. P[ pagina negen van deze krant staat een verhaal over hoe dat destijds tot stand kwam. Anno nu draait het Watersnoodmuseum nog steeds grotendeels op de inzet van vrijwilligers en die vrijwilligers worden dan ook zeer gewaardeerd. 

Momenteel is het lastig die waardering te laten zien aan de vrijwilligers die sinds half december hun diensten niet in het Watersnoodmuseum kunnen draaien vanwege de coronamaatregelen en de sluiting van het museum. De 140 vrijwilligers zetten zich normaliter op allerlei vlakken belangeloos in zowel binnen als buiten het museum. Zeker degenen die de baliediensten draaien in het museum missen dat enorm.

Daarom gingen vier teamleden in auto’s vol met bosjes van 20 gele tulpen, donderdagmorgen vroeg op pad om alle vrijwilligers afkomstig van Schouwen-Duiveland, Goeree-Overflakkee en zelfs van de Bevelanden persoonlijk de bloemenhulde te overhandigen. Op de foto de vrijwilligers Willy de Jonge en Wim van Twist.