Logo wereldregio.nl
<p>500e WereldRegio in aantocht</p>

500e WereldRegio in aantocht

(Foto: )

Al zestig deelnemers voor Ketting kledingruil

Debby Boers uit Zierikzee is een Ketting Kledingruil gestart in Zierikzee en met succes. Het is een landelijk initiatief waarvan nu al gebleken is dat er in Zierikzee ook veel belangstelling bestaat. Er hebben zich als zestig deelnemers gemeld en er kan worden uitgebreid naar de maat 44.

Boers: ,,We kunnen zo met elkaar consuminderen en duurzamer en langer doen met onze kleding. En we bouwen met elkaar aan de gemeenschap. Er worden nieuwe contacten gelegd’’. Deelnemers hebben ook contact via een groepsapp.

Het principe is éénvoudig. Deelnemers in Zierikzee sluiten zich aan bij een ketting van bijvoorbeeld tien mensen. Op die route rouleren tassen met kleding. Als je een tas bij je wordt gebracht heb je drie dagen om te shoppen, voordat je de tas naar het volgende adres op je route brengt. Je mag uit de tas nemen wat je wilt en er natuurlijk weer kledingstukken in terug stoppen die je zelf niet meer draagt.

De Ketting Kledingruil is bedoeld voor dames in Zierikzee met de maat 34/36 tot en met 42. Dit is om onderlinge ruil mogelijk te maken. Als er voldoende belangstelling bestaat kunnen ook maat 44 of groter erbij komen en dat is nu het geval. Debby Boers: ,,Het idee is ontstaan door corona. Kledingbeurzen waren er niet meer, maar de behoefte om onderling te ruilen wel. En ik ben verrast dat er zich nu al 21 dames hebben aangemeld..” Aanmelden kan via http://www.kettingkledingruil.nl. Deelnemers ontvangen dan een link voor de definitieve aanmelding.