Afbeelding

Besturen in coronatijd

Algemeen

Zo kom je nog eens ergens

Dit is alweer mijn tweede column. Wat mij betreft ook de laatste, want ik spreek u liever persoonlijk dan dat ik schrijf. 

Toen we hier als college aan begonnen, was ik ook in de veronderstelling dat het schrijven van deze column eenmalig was. Maar het blijkt dat ik al schrijvend mijn belevenissen tijdens deze coronapandemie met u mag blijven delen.

Ik vermoed dat mijn leven er momenteel niet veel anders uit ziet dan die van u. Het is best eentonig en veel van hetzelfde. Al meer dan een jaar werk ik thuis, het grootste deel van het jaar kon ik niet uit eten, niet sporten, niet naar de kapper, niet op visite, niet naar een feestje, niet winkelen en niet op vakantie naar het buitenland.

En die vakantie naar het buitenland was verleden jaar wel een dingetje. Voor het eerst in 11 jaar zou ik weer eens gaan vliegen, naar Spanje. Voor mij een mega overwinning op mezelf want ik ben echt als de dood om te vliegen. Op het moment dat ik heb geboekt word ik al zenuwachtig en heb ik gelijk ontzettend veel spijt dat we niet net als voorgaande jaren gewoon lekker dichtbij op vakantie gaan. Met eigen auto, gewoon met vier wielen veilig op de grond. U begrijpt, ik kon verleden jaar mijn geluk dan ook niet op toen duidelijk werd dat de vliegvakantie niet door ging!

We zijn nog nooit zo dicht bij huis gebleven en dat is eigenlijk bijzonder goed bevallen. Eerst zijn we een weekje naar een slaapstrandhuisje in Dishoek, gevolgd door twee weken thuis. En ik kan met recht zeggen dat we die drie weken echt hebben gevierd. Het was schitterend zomerweer dus we hebben de hele vakantie op het strand geleefd. En vanuit zo’n strandhuisje is het natuurlijk helemaal feest maar die twee weken thuis waren zeker niet minder leuk.

De meeste tijd hebben we doorgebracht op het strand. Maar we hebben ook dingen ontdekt die we nooit eerder hebben gedaan. Zoals een bezoek aan het Klimbos in Burgh-Haamstede. Zo dichtbij en toch nooit eerder geweest. Nu heb ik niet geklommen hoor, want iemand moest de foto’s maken.

Uiteraard hebben we in de zomer een ware inhaalslag gemaakt met uit eten gaan en terrasjes pakken. Terrasjes waar we ook nog nooit eerder waren geweest. We hebben mooie fietsroutes, wandelroutes en prachtige picknickplekjes ontdekt. “Ieder nadeel heeft een voordeel” bleek dus in dat geval ook echt waar te zijn. Want door de coronapandemie heb ik zelf ervaren dat onze eigen provincie echt een fantastische zomerbestemming is om je vakantie door te brengen. Dus ook dit jaar blijven we weer gelukkig lekker dichtbij huis.

De zomer is iets om naar uit te kijken maar laten we hopen dat we eerst nog een mooie lente tegemoet kunnen gaan. Ik hoop toch zo dat we elkaar binnenkort weer gezellig kunnen treffen op een terrasje!! Mocht u mij eerder willen spreken dat kan natuurlijk ook. Maak een afspraak via het bestuurssecretariaat en we ontmoeten elkaar digitaal, of ergens op een bankje in de openbare ruimte bij mooi weer.

Tot die tijd blijf ik doen wat ik het afgelopen jaar ook heb gedaan, thuiswerken en wachten op betere tijden.

Blijf gezond beste mensen, en wie weet tot een volgende column!

Jacqueline van Burg

Wethouder Leefomgeving

Meer nieuws