Afbeelding

Zeeuwland investeert fors in Bruinisse

Algemeen

Aan de Van Hertsbekestraat en Deltastraat in Bruinisse realiseert Zeeuwland in totaal 30 nieuwe levensloopbestendige woningen. De aanbesteding is geweest en is binnen het budget van de woningcorporatie gebleven. Roggeband Bouw uit Zierikzee is gecontracteerd om deze woningen in twee fases te bouwen. In de eerste fase gaat het om twaalf woningen: acht aan de Deltastraat en vier aan de Van Hertsbekestraat (impressie). De verwachting is dat de bouw in april/mei start en duurt ongeveer een jaar. 

Het ontwerp van dit project is gemaakt door Kort Geytenbeek Architecten uit Zierikzee. Op de begane grond komt de woonkamer, de keuken, de badkamer en de ruime slaapkamer. Op de verdieping is ruimte voor een tweede slaapkamer. Fijne woningen om ook tot op latere leeftijd zelfstandig te wonen. 

Voordat Zeeuwland kon starten met bouwen, zijn de oude woningen uit fase 1 al gesloopt. Huurders die willen terugkeren, krijgen voorrang om in de nieuwbouw te komen wonen. Veel bewoners maken hier gebruik van. Het ziet er naar uit dat bijna alle woningen hiermee al zijn verhuurd. Woningen die toch nog overblijven, adverteert Zeeuwland later op Zuidwestwonen.nl. Zeeuwland investeert sinds 2013 zo’n twintig miljoen euro in Bruinisse. Het gaat hier in totaal om 83 nieuwe woningen in drie projecten, namelijk OranjeDok, Noordstraat en Van Hertsbekestraat-Deltastraat. 

OranjeDok bestaat uit drie fases van in totaal 47 woningen. De laatste fase wordt momenteel gebouwd. Aan de Noordstraat worden in april zes woningen opgeleverd en aan de Van Hertsbekestraat en Deltastraat komen nog eens dertig levensloopbestendige woningen. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer nieuws