Afbeelding

Marathon in de woestijn voor Kika

Algemeen

Een marathon lopen in een bloedhete woestijn om geld in te zamelen voor de stichting Kika. Er zijn simpelere manieren, maar Bjorn Bouwman uit Zierikzee heeft het er graag voor over. De impact van de leukemie bij zijn toen achtjarige neefje kwam hard aan.

Met zijn neefje gaat het gelukkig weer goed, maar dat er veel geld nodig is om de strijd tegen deze ziekte aan te binden is wel duidelijk. Bjorn heeft (inclusief de reis) 6.250 euro nodig voor de Petra Dessert Marathon, die in september gelopen wordt. En dat geld probeert hij in te zamelen door Paasstollen te gaan verkopen. Van iedere acht euro gaat een groot deel naar het goede doel. 

Wie Bjorn wil ondersteunen bestelt dus één of meerdere stollen en doet dat voor 26 maart. Om te bestellen kunnen mensen appen naar 06-30866624 of mailen naar bjornbouwman@zeelandnet.nl. In Zierikzee wordt gratis bezorgd.

Bjorn Bouwman erkent dat het een zware marathon zal zijn, maar hij traint volop dus heeft vertrouwen in de goede afloop. Om de hitte te ontwijken (overdag kan het 35 graden en meer worden) start de marathon in de vroege ochtend en kunnen de deelnemers voor het middaguur binnen zijn.

Meer nieuws