Logo wereldregio.nl
Foto:

Talentenstrijd via livestream in Brogum

Rotary Schouwen-Duiveland pakt na een coronajaar de draad weer op met ‘Hét Talent van Schouwen-Duiveland’, voorheen Schouwen-Duiveland Got Talent. Zaterdag 10 april strijden de deelnemende jongeren weer om de eer en een geldbedrag waarmee ze hun talenten verder kunnen uitbouwen. Maar wel op een eigentijdse manier, zo vertelt Marja Krans van de serviceclub.

Het is weer bedoeld voor de drie hoogste groepen van het basisonderwijs en de eerste-, tweede- en derdejaarsleerlingen van het voortgezet onderwijs. De kinderen bepalen zelf met welk talent ze het podium op gaan. Niet in fiZi dit jaar, maar bij poppodium Brogum in Zierikzee. ,,We maken er een livestream van zodat alle deelnemers meteen een professionele opname van hun optreden hebben. Een cadeautje”, legt Krans uit.

Maar voordat de deelnemers naar Brogum kunnen afreizen, moeten ze eerst door een eerste selectie komen. ,,We hebben plaats voor tien livestreams. Dus kunnen de deelnemers eerst een filmpje insturen van maximaal vier minuten. Zijn er meer dan tien inzendingen, dan selecteert de jury voor deelname aan de finale in Brogum.’’ De jury beoordeelt de deelnemers op muziek, zang en performance. ,,En onze burgemeester Jack van der Hoek zit ook in de jury. Hij heeft zelf ook in een bandje gespeeld dus dat komt wel goed.’’

Marja Krans: ,,We hebben er bewust voor gekozen om het dit jaar wel door te laten gaan. De zesde keer. We denken dat het belangrijk is dat er voor jongeren in deze gekke tijd ook iets moet zijn om positief mee aan de slag te kunnen’’. Via de website www.talentsd.nl kunnen jongeren zich aanmelden voor hét Talent van Schouwen-Duiveland. De inschrijftermijn eindigt op 22 maart. En voor de winnaars liggen er geldprijzen van tweehonderdvijftig en vijfhonderd euro in het verschiet. Te besteden aan het verder ontwikkelen van het talent.