Logo wereldregio.nl
Foto:

Voorbereiding aanleg rotondes

Rijkswaterstaat bereidt de aanleg van twee rotondes in de N57 bij Burgh-Haamstede voor. In de periode zondag 21 februari 18.00 uur tot vrijdag 26 februari 13.00 uur is daardoor de kruising Kraaijensteinweg-Cauersweg bij Westenschouwen afgesloten.

In deze periode legt Rijkswaterstaat een zogenaamde bypass aan: de N57 wordt een stukje in westelijke richting verlegd om ruimte te maken voor de aanleg van rotonde Westenschouwen. Dit gebeurt bij de kruising Kraaijensteinweg-CauerswegDoorgaand verkeer op de N57 ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden, met uitzondering van vrijdagmorgen 26 februari. De bypass wordt dan aangesloten op de weg. In de periode 21 februari – 26 februari is de afslag op de N57 van en naar Westenschouwen afgesloten. Vanaf 26 februari rijdt het verkeer over de bypass en is afslaan weer mogelijk. Ter plaatse geldt een snelheidsbeperking van 50 km/h.

 Tijdens de aanleg van de bypass wordt het verkeer lokaal omgeleid. De omleidingsroute staat met borden aangegeven. Met de aanleg van twee rotondes verbetert Rijkswaterstaat de verkeersveiligheid van de N57 bij Burgh-Haamstede. De rotondes worden aangelegd in de periode 26 februari – 19 april. Meer informatie over het project is te vinden op www.rws.nl/rotondeszeeland.