Logo wereldregio.nl
Foto:

Gemeentebestuur in gesprek met jongeren

Burgemeester Jack van der Hoek en wethouders Paula Schot (SGP) en Ankie Smit (GroenLinks) zijn deze week in (digitaal) gesprek gegaan met jongeren uit de gemeente. 

Corona raakt ons allen in het dagelijks leven en het perspectief voor de toekomst. Voor kinderen en jongeren is deze sociale impact extra groot. Nu de scholen dicht zijn en veel activiteiten zijn afgelast, zijn velen letterlijk ook meer uit zicht. Het is een uitdaging om in contact en verbonden te blijven met kinderen en jongeren. 

Eén gesprek werd georganiseerd door het jongerenwerk van SMWO, de drie andere gesprekken vonden plaats tijdens een les maatschappijleer met leerlingen van Pieter Zeeman. De gesprekken vormden een kans om hulpvragen te formuleren en delen, naar elkaar te luisteren en samen te kijken naar duurzame oplossingen. Verschillende vragen kwamen aan bod. Waarover maakt de jeugd zich zorgen? Wat missen ze het meest? En welke oplossingen hebben ze hiervoor? 

Burgemeester Van der Hoek; ,,Het was goed om, in plaats van over ze te lezen, jongeren zelf te spreken. Om te horen wat ze bezighoudt, waar zij tegenaan lopen, maar ook hoe zij proberen, ondanks corona, met elkaar via school, sport en buurtwerk in contact te blijven en activiteiten uit te voeren. Dat gaat vaak moeizaam maar er zijn ook creatieve oplossingen en ideeën. Vanuit de gemeente zullen we kijken of we daaraan, waar mogelijk, ondersteuning kunnen bieden”.