Afbeelding

Basisscholen gaan weer open

Algemeen

Maandag gaan de basisscholen weer open. Makkelijk wordt het niet. Mondkapjes voor de hoogste groepen en in de pauze geen grote groepen bij elkaar.

Clemens Pronk, directeur van de protestants-christelijke basisscholen (Radar), ziet de uitdaging. ,,Het is heel fijn dat we weer open gaan. Voor de kinderen in de eerste plaats. Maar ook voor ouders. Maar ook belangrijk om oog te blijven houden voor de veiligheid en gezondheid van alle medewerkers’’, zo laat hij weten. Deze week is het vooral wachten op de spelregels. ,, Er is nu nog veel onduidelijkheid over de precieze uitwerking van de regels vanuit het ministerie. Veel vragen, ook onder ouders. Zodra protocol binnen is gaan we het uitwerken voor onze eigen scholen en ouders inlichten’’.

In het voortgezet onderwijs blijven de deuren vooralsnog gesloten. Wel heeft Pieter Zeeman met toezichthouders de ambitie om examenklassen weer naar de school te halen. Zie elders in deze krant. Ewald de Keizer (Obase) bevestigt dat ook zijn scholen open gaan en dat ook hij wacht op de protocollen. De Meie, school voor speciaal onderwijs, houdt even vast aan de noodopvang en gaat na de vakantie weer op volle toeren.

Meer nieuws