Afbeelding

Pieter Zeeman zoekt toezichthouders

Algemeen

Pieter Zeeman is met spoed op zoek naar toezichthouders. Deze worden naast docenten ingezet zodat de examenleerlingen vanaf maandag weer naar school kunnen komen. Er hebben zich tot nu toe tien aangemeld; er zijn er zeker dertig nodig.

Rector Peter van der Gaag (foto) zegt geen concessies aan de gezondheid van leerlingen en docenten te willen doen en zegt dat het onmogelijk is om de leerlingen onderling anderhalve meter afstand van elkaar te laten houden zonder extra toezicht in de school. Dat betekende dat de school de deuren dichthoudt en de lessen online verzorgt. Maar met de inzet van extra toezichthouders kunnen de examenkandidaten toch weer naar school.

,,Om die anderhalve meter te waarborgen kunnen er zo’n negen leerlingen in één lokaal. Dat betekent dat je voor een klas twee lokalen extra nodig hebt en daarvoor zijn de toezichthouders zeer welkom.’’ Hij heeft al het een en ander geprobeerd, maar het loopt nog geen storm. ,,Daar zal iedereen een reden voor hebben, maar we hopen er toch nog twintig te vinden.’’

De bedoeling is dat de school aanstaande maandag de deuren opent voor de examenkandidaten, dus snel aanmelden is geboden. Van de toezichthouders wordt betrokkenheid verwacht en een zeker natuurlijk overwicht. Voor de toezichthouders is een bescheiden vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Voor het toezichthouderschap is een Verklaring omtrent Gedrag nodig, die in samenspraak met de gemeente wordt aangevraagd. Als de school er niet in slaagt voldoende toezichthouders te vinden, dan zal in ieder geval geprobeerd worden de eindexamenkandidaten van vmbo en de mavo naar school te halen.

Aanmelden kan via het e-mailadres van de school: info@pieterzeeman.nl 

Meer nieuws