Drie ton voor coronaschade cultuursector | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
Foto:

Drie ton voor coronaschade cultuursector

Culturele organisaties, jeugdverenigingen en dorpshuizen kunnen tot 28 februari een beroep doen op het coronafonds van de gemeente. Er zit voor dit jaar €320.000 in de pot en op is op, zo laat wethouder Jacqueline van Burg (Leefbaar) weten.

Het geld is overgemaakt door het rijk. Schouwen-Duiveland doet er niets bij uit eigen zak, zoals op Goeree-Overflakkee wel gebeurde. Daar is één miljoen beschikbaar. Formeel is het geld voor clubs, waarvan het voortbestaan bedreigd wordt of waar niets meer in de kas zit. Maar in de praktijk is het voor clubs, die kunnen aantonen financiële schade te hebben geleden door de corona.

Volgend jaar is er een vergelijkbaar bedrag beschikbaar. Verder hebben burgemeester en wethouders besloten dat uitgekeerde subsidies dit jaar niet terug hoeven. Ook niet als een gepland evenement niet is door gegaan. Bij echt hoge bedragen moet er wel verantwoording afgelegd worden. Van Burg zegt niet te weten of de coronapot toereikend is. ,,Als er meer gevraagd wordt gaan we het in alle eerlijkheid naar rato verdelen.’’