NME bindt strijd aan tegen zwerfkapjes | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

NME bindt strijd aan tegen zwerfkapjes

Overal in het straatbeeld duiken ze op: rondslingerende mondkapjes, ofwel zwerfkapjes. NME Schouwen-Duiveland gaat samen met de andere Zeeuwse centra voor natuur- en milieu-educatie de strijd aan tegen het zwerfvuil en stelt gratis grijpers beschikbaar voor inwoners die de mondkapjes in het wild en ander zwerfafval beu zijn.

Vanaf 1 februari kunt u bij het NME-centrum een afvalgrijper en handschoenen lenen voor vier weken (of in overleg langer) om in de eigen omgeving, op een zelfgekozen moment aan de slag te gaan. Per persoon is er maximaal één grijper beschikbaar (op=op). NME roept mensen op om alleen of met het eigen gezin op pad te gaan. Aanmelden om een grijper te reserveren kan via de website van NME: https://www.nmeschouwenduiveland.nl/nieuws/zwerfkapjes

Terry Bom, Projectmedewerker Zwerfafval bij NME: ,,We zien dat in coronatijd steeds meer mensen, zowel volwassen als kinderen, lekker naar buiten gaan om even van het scherm af te zijn. Heel gezond natuurlijk. En als je dan toch buiten bent voor een ommetje kun je tegelijkertijd het rondslingerende afval meenemen. Twee vliegen in één klap. Om mondkapjes en ander zwerfafval niet met je handen op te hoeven rapen leent NME de komende weken een grijper en handschoenen uit. Bijkomend voordeel is dat het voor kinderen zo ook ineens heel leuk wordt om afval te rapen, want zo’n grijper is een leuk speeltje om vast te houden.”