Herdenking Watersnoodramp in Ouwerkerk zonder publiek | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
<p>Herdenkingsconcert Watersnoodramp in de maak</p>

Herdenkingsconcert Watersnoodramp in de maak

(Foto: )

Herdenking Watersnoodramp in Ouwerkerk zonder publiek

Op maandag 1 februari om 10.00 uur herdenkt de gemeente Schouwen-Duiveland de Watersnoodramp van 68 jaar geleden. De herdenkingsplechtigheid bij het Watersnoodmonument in Ouwerkerk is ditmaal, vanwege de coronamaatregelen, niet toegankelijk voor publiek. Ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de Watersnoodramp op Schouwen-Duiveland en elders, worden kransen gelegd. Burgemeester Jack van der Hoek houdt een korte toespraak. Ook is er een bijdrage van kinderburgemeester Josefien van der Meer, wordt een minuut stilte in acht genomen en het Wilhelmus gespeeld. 

Omdat er geen toehoorders bij de herdenking aanwezig zijn, kunnen belangstellenden een witte roos bestellen via de website van het Watersnoodmuseum (www.watersnoodmuseum.nl). De rozen worden neergelegd bij de kransen. De herdenkingsplechtigheid wordt live uitgezonden door Omroep Zeeland. 

Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt via de website van het Watersnoodmuseum een livestream uitgezonden van een symposium. Dit heeft als thema: Herdenken in Coronatijd. Wie de vlag uit wil hangen kan van zonsopgang tot zonsondergang halfstok vlaggen, zonder wimpel. Dit jaar valt 31 januari, de verjaardag van prinses Beatrix, op zondag. Normaliter wordt door de gemeente de dag erna gevlagd voor de prinses. Omdat op 1 februari halfstok gevlagd wordt, hijsen we dit jaar de vlag niet voor de prinses bij het gemeentehuis.