Verwarde man Haamstede houdt buurt wakker | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
Foto:

Verwarde man Haamstede houdt buurt wakker

Een verward persoon heeft vannacht de hulpdiensten flink bezig gehouden in Burgh-Haamstede. Hij is uiteindelijk gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man zou in of bij zijn huis vuurwerk hebben afgestoken. Op een gegeven moment klom hij zelfs op het dak van zijn woning. Politieagenten deden vervolgens tevergeefs pogingen hem naar beneden te praten. Rond 4.10 uur werd de hoogwerker van de brandweer Zierikzee met spoed ter plekke gevraagd. Gelijktijdig werd ook een ambulanceteam naar het adres gestuurd.


Helaas lukte het niet de man veilig van het dak te krijgen. Hij viel of sprong naar beneden en raakte gewond. Hulpverleners hebben zich direct over hem ontfermd. Nadat de persoon rond 5.00 uur onder politiebegeleiding per ambulance was afgevoerd, heeft de brandweer metingen gedaan via de voordeur van de woning. Er werden echter geen bijzondere waardes gemeten. Hierop werd binnen nog een verkenning gedaan waarna de politie nader onderzoek kon doen in het huis.

Omstreeks 6.15 uur kon de hoogwerker terugkeren naar de kazerne. De politie heeft vervolgens nog een aangetroffen stuk vuurwerk laten afvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Rond 6.45 uur is de politie weer vertrokken. (HV Zeeland)