Logo wereldregio.nl
Foto: Maren Winter info@maren-winter.de

En nu kunt u aan de slag in de keuken

In onze editie van vrijdag hebben zeven koks de handschoen opgepakt om u te inspireren voor het kerstdiner. De benodigde ingrediënten ziet u hier. Eet smakelijk.

Bru 17

Ingrediënten:

Zeetong (schoon gemaakt en gefileerd voor Sole Cobert)

Gerookte kabeljauw rilette 

Roomboter

Zonnebloemolie

Pancetta plakjes

Zeeuwse zoute 

Zwarte peper uit de molen 

Zuurkool

Aardappels (Frieslanders)

Laurierblad

Roomboter

Room (ongezoet)

Grove mosterd

Vetspek

Bladpeteselie

Bereidingswijzen van het Stampotje:

Schil de aardappels en snij deze in gelijke stukken.

Kook de aardappels en de zuurkool met het laurierblad en een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar. (de aardappels zijn gaar, wanneer ze makkelijk uit elkaar vallen als ze met een vork doorprikt worden).

Bak in tussen het vetspek goudbruin in een koekenpan

Haal het blaadje laurier uit de pan, giet de aardappelen en zuurkool af.

Pureer het geheel met een pureestamper tot stamppot. Voeg de room en roomboter toe om het geheel smeuïg te maken.

Schep nu de spekjes door de stamppot en roer het goed door.

Breng de stamppot op smaak met de grove mosterd, zout en peper.

Il Gallo

Tiramisu 4-6 personen

500gr mascarpone

110gr eiwit

85gr eigeel

250gr suiker

2 eetlepel advocaat

2 blaadjes gelatine

100ml Amaretto

2 pakken lange vingers

5 bakjes sterke koffie

1 springvorm met 30cm doorsnede

De Proeverij

Ingrediënten mousse:

3 Zeeuwse bolussen

2 dl ongezoete slagroom

2 dl gezoete slagroom

70 gram eiwit

50 gram poedersuiker

Ingrediënten Karamelsaus:

50 gram suiker

20 ml water

20 gram boter

30 ml kookroom

Theelepel grof zeezout

La Plaisanterie

lamsrack (3 a 4 koteletjes per persoon)
kruiden naar wens

400 ml rode port
200 ml wild fond
6 takjes tijm
4 takjes rozemarijn
4 theelepels zwarte peperkorrels

Casa do Carlos

12 x verse pijlstaart inktvissen

1 ui gesnipperd 

2 teentjes knoflook 

200 gram wit visfilet 

eetlepel mosterd 

peper en zout 

2 eieren 

eetlepel thijm 

eetlepel paneermeel

Restaurant Bries

1kg Hollandse garnalenpulp

Visgraten 500g

500g mosselgroenten

300g tomatenpuree

1 bol knoflook

1kg mosselen

Gamba’s 16/20 12 stuk

4 zeebaarsfilets

400g kabeljauwhaas

1 rawit peper

3dl cognac

1 tl kerriepoeder

1 tl paprikapoeder

3 ltr water

Zonnebloemolie scheutje

Peper/zout

Bieslook 30g

De bereidingswijze: