Logo wereldregio.nl
Foto:

Werkstraf voor brandstichter

De rechtbank in Middelburg heeft een 31-jarige inwoner van Burgh-Haamstede voor brandstichting veroordeeld tot 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, proeftijd twee jaar. De man veroorzaakte 6 april van dit jaar brand op de slaapkamer in de woning van zijn ouders in Zierikzee, omdat hij zijn leven wilde beëindigen. Op dat moment bevonden zijn moeder en jongere broer in de rijtjeswoning. In de uitspraak werd gewezen op het levensgevaar en het gevaar voor spullen in de woning. De wanhoopsdaad had, behalve enige schade, geen fatale gevolgen.

 De man, die het syndroom van asperger en autisme heeft, zat tijdens die periode niet lekker in zijn vel en zag geen uitweg meer. 

Ook kampt hij met drugsproblemen. Inmiddels werkt hij eraan om van zijn drugsgebruik (cannabis en speed) af te geraken. Ook de relatie met zijn ouders is weer goed. In zijn proeftijd moet hij zich houden aan de reclasseringsvoorwaarden, ook als dat een behandeling in de psychiatrische kliniek Emergis en forensische zorg inhoudt. Het vonnis was conform de eis van de officier van justitie.