Afbeelding

Goedkope gemeentepolis voor minima

Algemeen

De gemeente Schouwen-Duiveland biedt in 2021 een Gemeentepolis aan voor inwoners met een laag inkomen of chronische ziekte. Via zorgverzekeraar CZ kunnen deze inwoners kiezen uit twee uitgebreide zorgpolissen. Op Gezondverzekerd.nl kunnen inwoners een keuzehulp invullen, zodat zij een passende zorgverzekering kunnen afsluiten. 

CZ biedt in de gemeente twee uitgebreide polissen aan. Eén zonder vergoeding van het eigen risico en één met deze vergoeding. De gemeente Schouwen-Duiveland zal respectievelijk 20 en 35 euro per premie bijdragen om minima met hoge zorgkosten te ondersteunen. De overstap naar deze collectieve zorgverzekering is alleen mogelijk op 1 januari 2021. Alle inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland die in aanmerking komen voor de gemeentepolis, kunnen deze aanvragen op Gezondverzekerd.nl. 

Voor mensen met een laag inkomen is een goede zorgverzekering heel belangrijk, maar niet altijd gemakkelijk betaalbaar. De gemeente Schouwen-Duiveland vindt het belangrijk dat iedereen de zorg kan krijgen die hij of zij nodig heeft. Daarom betaalt de gemeente mee aan een collectieve zorgverzekering bij zorgverzekeraar CZ, voor inwoners met een laag inkomen. In de Gemeentepolissen zitten ruime vergoedingen voor onder andere brillen of lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo/Wlz. Zo kunnen inwoners zich toch uitgebreid verzekeren, zonder onverwachte hoge kosten. 

Om de polis te kiezen die het best bij hun omstandigheden past, kunnen de inwoners van Schouwen-Duiveland op www.gezondverzekerd.nl/schouwen-duiveland een keuzehulp invullen. Zo komen zij niet alleen te weten of ze in aanmerking komen voor de Gemeentepolis, maar krijgen ze ook inzicht in welke polis het beste past bij hun zorgwensen. Kunnen zij bijvoorbeeld het eigen risico niet zelf betalen? Dan kiezen ze voor de polis waarin dit bedrag meeverzekerd is. Het kan ook zijn dat de Gemeentepolis niet de beste keuze is, omdat de zorgkosten bijvoorbeeld niet zo hoog zijn. Dan is het beter om zelf een zorgverzekering af te sluiten. In de keuzehulp worden daarom naast de meest passende gemeentepolis ook de alternatieven getoond binnen de normale zorgverzekeringen in Nederland. Daarvoor krijgt de inwoner dan geen gemeentelijke bijdrage. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de verschillende pakketten kunnen de inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland kijken op www.gezondverzekerd.nl/schouwen-duiveland of contact opnemen met de klantenservice van CZ via 088 555 7777. Komen ze er niet uit met de digitale keuzehulp en willen ze graag persoonlijk advies? Dan kunnen zij contact opnemen met het loket Samenleving en zorg van de gemeente Schouwen-Duiveland via telefoonnummer (0111) 452 280 (maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur). 

Meer nieuws