Afbeelding
Foto: lev dolgachov

Kaalslag geldautomaten is bron van ergernis

Algemeen

Maar liefst 583 Bruenaren hebben de petitie ondertekend als protest tegen het verdwijnen van de geldautomaat aan het Kerkplein. De dorpsraad heeft de actie ondersteund met een brief aan de bank en wacht op antwoord. In Zierikzee is er ook een kaalslag.

Maar eerst Bruinisse. De geldautomaat zat in het voormalig Rabobank-gebouw. Maar dat is verbouwd en er komen appartementen. De bewoners zouden weinig voelen voor een geldautomaat en dus is deze ineens verdwenen. Rik van Klinken van de dorpsraad vindt dat een gemis. ,,Veel ouderen nemen eens per week hun leefgeld op en kunnen dat nu niet meer. En ook denken we aan de vele toeristen. Als die geld opnemen, besteden ze het wellicht bij de lokale winkels. Dat loop je nu mis.’’

In Bruinisse kan nu alleen gepind worden bij de Albert Heijn, maar daar hebben Duitsers, die de voorkeur geven aan de Aldi, niets aan. Het wachten is op een antwoord. Dat lijdt meestal dat er steeds minder gepind wordt en het voor een bank dus niet lucratief is. Maar het formele antwoord is er nog niet.

In Zierikzee vindt ook een ware kaalslag plaats. Eerst haalde Rabobank de automaat weg uit de binnenstad (Havenplein). Daarop volgde de ABN aan de overkant (het pand wordt woonhuis) en nu is ook de ING verdwenen. Veel mensen zijn nu aangewezen op de geldautomaat van de Rabobank aan de Grachtweg. Ook heeft Albert Heijn een punt en normaliter ook de HEMA, maar die is vanwege corona buiten gebruik. In Zierikzee leidde het niet tot actie. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat Zierikzee geen actieve stadsraad kent, in tegenstelling tot de dorpsraad van Bruinisse. Op social media is wel geklaagd.

Meer nieuws