Lokale inbreng in verkiezingsprogramma D66 | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
Foto:

Lokale inbreng in verkiezingsprogramma D66

Afgelopen zaterdag heeft D66 het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 vastgesteld. Het programma heeft ook lokale inbreng gekregen. Tijdens het congres zijn namelijk twee amendementen van leden op Schouwen-Duiveland aangenomen.

Onder de titel “Trots op onze vakmensen” hebben Marian Gaanderse en Jeffrey van Doorenmalen het programma met tekst aangevuld om het imago van vakopleidingen te versterken. Ook hebben zij gepleit dat jongeren die op 16 jarige leeftijd tijdens een beroepsopleiding gaan werken ook kindertoeslag blijven ontvangen. Dit bleek echter al door minister Koolmees (ook D66) te zijn geregeld.

Het verkiezingsprogramma bevat veel plannen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Maar wat nu als de zeespiegel blijft stijgen? Ria Geluk en Jeffrey van Doorenmalen dienden daarom met succes het amendement “Meebewegen met het water” in. Zij vinden het belangrijk dat de partij zich ook inzet om met concrete projecten en experimenten het land voor te bereiden op het scenario dat de bestaande kustbescherming niet langer voldoet.