,,We zitten allemaal tussen de ‘loopgraven’” | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
Foto:

,,We zitten allemaal tussen de ‘loopgraven’”

Diverse graafwerkzaamheden in de straten van Bruinisse zorgen ervoor dat een kwart van de straten in het dorp niet bereikbaar is. Ook in het nieuwe jaar staan er werkzaamheden voor vervanging van de riolering gepland. Bruse ondernemers zijn er op z’n zachtst gezegd niet blij mee.

Bruinisse heeft dit jaar meer weg van een bouwput dan een liefelijk dorpje waar je zonder al te grote problemen je boodschappen kunt doen of de ene of andere winkel kunt binnenwandelen. De nieuwste werkzaamheden betreffen de Nieuwstraat, Poststraat, Kerkstraat, Korte Ring en Kerkplein. Volgens de borden duren ze tot 16 december. ,,Als ze dit halen”, begint Eyleen Feijtel-Huis in ’t Veld van Lena’s Tabakshop en een van de getroffen ondernemers aan de Nieuwstraat. ,,Ze zeggen nu al dat het waarschijnlijk langer duurt en de laatste twee weken van het jaar hebben ze kerstvakantie.” De Nieuwstraat is al van 6 januari tot en met 22 mei opgegraven en afgesloten geweest. Eyleen Feijtel-Huis in ’t Veld: ,,Voor ons ondernemers is dit een drama. Corona maakt er al een slecht jaar van en de gemeente en DNWG (De Netwerkgroep) doen hier nog een paar scheppen bovenop”. 

Half januari 2021 gaat de hele Nieuwstraat weer op de schop om dat de riolering vervangen moet worden. Deze werkzaamheden duren minstens een maand en daarna moet er ook herbestraat worden. Eyleen Feijtel-Huis in ’t Veld weer: ,,Dit betekent dat de winkels binnen een jaar tijd ongeveer acht maanden niet bereikbaar zijn. Het is echt onbegrijpelijk dat dit allemaal zo lang moet duren en dat iedereen langs elkaar heen werkt”.
Vanwege de werkzaamheden is bijvoorbeeld Rony’s Pizzeria Bru, sinds anderhalve maand open, niet bereikbaar met de auto. ,,Lopend is het ook een puzzeltocht”, weet Eyleen Feijtel-Huis in ’t Veld. ,,Hetzelfde geldt voor Het Kombuis, kapsalon Nadine, Johnny’s Taria, Magnifiek, schoonheidssalon Mooi, Ampersant, Haarid by Christel, ’t Knipuus en Lena’s Tabaksshop. De huisartsen zijn ook heel slecht bereikbaar. We zitten allemaal tussen de ‘loopgraven’ en dat is niet echt bevorderlijk voor de klandizie.” Verder is het ook slecht gesteld met de veiligheid in de straten: ambulance en brandweer kunnen er nu niet komen.

foto: Eyleen Feijtel-Huis in ’t Veld voor haar eigen winkel: ,,Het is echt onbegrijpelijk dat dit allemaal zo lang moet duren en dat iedereen langs elkaar heen werkt”.