Schot neemt het op voor minister Slob | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
Foto:

Schot neemt het op voor minister Slob

Terwijl heel Nederland over onderwijsminister Arie Slob heen viel in verband met de gevaagde homoverklaring op reformatorische scholen, vindt SGP-wethouder Paula Schot dat ‘onterecht’. 

Reformatorische scholen vragen aan ouders een verklaring, waarin ze afstand nemen van homoseksualiteit en Slob vond dat wel een redelijke vraag. Die opmerking moest hij inslikken na druk vanuit het kabinet. Maar de kersverse wethouder Paula Schot is daar nog niet klaar mee. Op haar Facebookpagina neemt ze het op voor de scholen.
Vrijheid van onderwijs maakt dat scholen mogen laten horen wat hun opvattingen zijn. Tegelijkertijd mag niemand uitgesloten worden, zo stelt ze. ,,Artikel 1 en artikel 23 bijten elkaar niet. Ze schuren misschien een beetje, maar zolang je beide artikelen goed interpreteert, vullen ze elkaar juist aan. Dat betekent dat je niet mag buitensluiten om welke reden dan ook, maar dat je moet omarmen. Dat geldt voor beide kampen”, aldus Schot. En verder: ,,En dus kun je een mening hebben over seksualiteit die ingaat tegen de mainstream. Neutraal onderwijs bestaat niet. Des te belangrijker dat er bijzonder onderwijs is.”