De Wieken in Zierikzee weer coronavrij | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
<p>Marieke de Jong</p>

Marieke de Jong

(Foto: )

De Wieken in Zierikzee weer coronavrij

Goed nieuws vanuit zorgcentrum de Wieken in Zierikzee. Begin oktober werd het coronavirus in De Wieken in Zierikzee ontdekt bij een medewerker van de afdeling Somatiek; dit bleek het begin van een forse uitbraak, waar uiteindelijk 23 cliënten en 30 medewerkers door getroffen zijn. Van de 23 cliënten zijn helaas 5 cliënten overleden. 

Inmiddels zijn we zes weken verder, en wordt er opgelucht adem gehaald; gedurende de afgelopen twee weken, zijn er geen nieuwe besmettingen onder de cliënten en medewerkers in de Wieken bijgekomen en zijn veel van de besmette cliënten en medewerkers weer hersteld. De Wieken is coronavrij, en alle genomen extra maatregelen worden afgeschaald. 

Marieke de Jong, directeur/bestuurder Eilandzorg (foto): ,,We hebben met elkaar een heftige periode meegemaakt; er zijn veel cliënten en medewerkers ziek geworden. In gedachten zijn we ook bij de cliënten die ons zijn ontvallen. De kracht en het doorzettingsvermogen van een ieder is flink op de proef gesteld. Ik wil iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen, op wat voor manier dan ook, hartelijk bedanken. Daarbij wil ik de GGD Zeeland niet vergeten; zij hebben ons in deze periode dagelijks met raad en daad bijgestaan. We kijken nu vooruit en zijn verheugd dat we weer meer kunnen genieten van elkaar en de zaken die onze dagen aangenaam invulling geven.”