Logo wereldregio.nl
Foto:

Celstraf voor Nieuwerkerker na dodelijk ongeval

De rechtbank heeft een 44-jarige man uit Nieuwerkerk voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en vijf jaar rijontzegging. Voor een snelheidsovertreding moet hij 2000 euro boete betalen. De man bestuurde 2 juni van dit jaar op de Eerste Deltaweg bij Kats onder invloed van alcohol een bestelbus, toen hij op de verkeerde weghelft in botsing kwam met een 21-jarige motorrijder uit Kloetinge. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De Nieuwerkerker had niet eens mogen rijden. Zijn rijbewijs was ingenomen, nadat hij 20 maart op de Deltaweg na een aanrijding er met hoge snelheid vandoor was gegaan. Een maand later werd de man in zijn bestelauto in Wemeldinge aangehouden , terwijl het rijbewijs nog steeds was ingevorderd. De rechtbank noemde zijn gedrag zeer verwerpelijk en hardleers. Zo was hij in 2015 ook al eens in de fout gegaan bij een eenzijdig ongeval. ,,Hij heeft eerdere waarschuwingen aan zijn laars gelapt. Hij is blijven rijden, alsof er niets aan de hand was. ‘’ 

Het Openbaar Ministerie had drie jaar cel en vijfenhalf jaar rijontzegging geëist. In de eis was meegenomen dat de bestuurder zijn gsm voor de fatale aanrijding in zijn hand zou hebben gehad, maar dat vond de rechtbank niet bewezen. De ernstige schuld aan het fatale ongeluk bleef overeind staan. ,,Hij heeft zeer onvoorzichtig, onoplettend en onder invloed van alcohol gereden. Het is een bittere pil voor de nabestaanden van het slachtoffer. Als hij zich aan de regels had gehouden, dan zou het leven van de motorrijder bespaard zijn gebleven”, stond er in het vonnis te lezen.