Logo wereldregio.nl
Foto:

Schot deelt Amaryllisbol uit aan mantelzorger

Mantelzorgers zorgen vaak jarenlang (en onbetaald) voor iemand uit hun directe omgeving. Daarmee is mantelzorg onmisbaar in het zorgaanbod en verdienen mantelzorgers waardering voor hun bijdrage. Daarom krijgen mantelzorgers, die aangemeld zijn bij SMWO Schouwen-Duiveland, op de Dag van de Mantelzorg een bloemetje - dit jaar een amaryllisbol - thuisbezorgd. 

Wethouder Paula Schot (SGP) reikte dinsdagochtend de eerste amaryllisbol uit aan mevrouw Lefrandt uit Kerkwerve, mantelzorger voor haar 47-jarige man. Paula Schot: ,,Ik vind het heel belangrijk om deze dag aan te grijpen om de mantelzorgers op Schouwen-Duiveland een hart onder de riem te steken. Ze zijn van onschatbare waarde. Zéker in deze tijd, waarin we meer op onszelf en onze directe naasten zijn aangewezen. De druk is hoog. Mantelzorgers met vragen of zorgen kunnen altijd contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van SMWO als er zorgen of vragen zijn. En heel belangrijk: blijf vooral naar elkaar omkijken.” 

In de loop van de dag gaan vrijwilligers op pad om de amaryllisbollen te bezorgen. Tegelijk met het bloemetje ontvangen mantelzorgers een folder over mantelzorg en alles wat daarbij komt kijken en een 3-minutencheck waarmee een mantelzorger inzicht krijgt in zijn situatie. Ook ontvangen zij een kaart met een verwijzing naar de website waar ze het mantelzorgcompliment aan kunnen vragen.

Van 10 november tot en met 10 december 2020 kunnen mantelzorgers die zorg verlenen op Schouwen-Duiveland het mantelzorgcompliment aanvragen via www.schouwen-duiveland.nl/mantelzorgcompliment. Ook wie mantelzorg ontvangt kan dit compliment voor zijn mantelzorger aanvragen. Het mantelzorgcompliment is een bedrag van € 75,-. Hiermee wil de gemeente Schouwen-Duiveland de inzet van mantelzorgers waarderen. Voor de laatste keer, want de gemeenteraad heeft het compliment in contant geld afgeschaft.