Gesloten horeca rem op toerisme | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
Foto:

Gesloten horeca rem op toerisme

 De mededeling, dat de horeca tot in december de deuren gesloten moeten houden, zet een streep door het naseizoen op Schouwen-Duiveland. Eerder was al bekend dat met name de Belgen en de Duitsers afhaakten in de herfstvakantie. Het was overal opmerkelijk rustig. Dat zal het naar verwachting blijven.

Maar doordat restaurants en cafés de deuren moeten sluiten is er ook geen reden om aan te nemen dat mensen nog weekendjes Zeeland zullen ‘pakken’. Dat is een tegenvaller voor de sector, want de zogenoemde ‘schouderseizoenen’ kunnen de omzet vaak nog goed maken. Het voorjaar is dramatisch verlopen, de zomer maakte veel goed, maar niet alles.

Inmiddels heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies afgegeven voor kerst in het buitenland. Maar het is zeer de vraag of Zeeland met een horeca die op slot zit een verleidelijk alternatief is.

De horeca is op Schouwen-Duiveland weer massaal overgegaan op afhaalmaaltijden. Het ene restaurant leent zich daar beter voor dan het andere. Omdat de hotels hun gasten wel een maaltijd mogen serveren wordt ingezet om slaaparrangementen, zoals Hotel Mondragon dat momenteel doet. Maar ook daar geldt inmiddels de regel, dat na acht uur ’s avonds geen alcohol meer geschonken mag worden.

In de afgelopen week zijn volgens de GGD Zeeland 55 inwoners van Schouwen-Duiveland positief getest op corona. Tholen voert de lijst aan met 75 personen. Alleen Goes en Terneuzen scoren slechter dan Schouwen-Duiveland met respectievelijk 60 en 58 personen. In totaal zijn er in Zeeland 523 mensen positief getest in de afgelopen week en dat is iets meer dan de week daarvoor.